jun

12

Speciaal voor makers in de non-food sector: deze leerzame sessie over circulariteit

uitnodiging makerssessie

Locatie: B-Wise, Claudius Prinsenlaan 12, Breda

Organisator : Makersplaats Breda

Tijd: 14:30

 - 17:15

Prijs: € 0

Speciaal voor makers in de non-food sector: deze leerzame sessie over circulariteit

Ben je een maker die werkt met hout, leer, textiel, metaal, glas of keramiek? Dan ben je van harte uitgenodigd voor de eerste Makers-sessie van Makersplaats Breda op 12 juni. Deze staat helemaal in het teken van circulariteit.

We weten allemaal dat we aan de slag moeten met de grondstoftransitie: hergebruik, anders gebruiken en het ontwikkelen van nieuwe technieken. Voor sommige makers is dat vanzelfsprekend, anderen zoeken naar manieren waarop dat voor hen kan werken. Ben je zelf een ambachtelijk maker in de non-food sector in de regio Breda én wil je mee in het zoeken naar innovatieve, duurzame manieren van werken? Sluit je dan aan bij deze sessie.

Wat je kunt verwachten

Dirk van der Ven van het programmateam Circulair Ondernemen van REWIN neemt je mee in een verdiepende presentatie over circulariteit, gevolgd door een creatieve inspiratiesessie met een gezamenlijke brainstorm over de toekomst van circulariteit binnen je eigen bedrijf en de Makersplaats.

14.30: inloop
15.00: welkom en update Makersplaats
15.15: start inspiratiesessie REWIN
16.45: afronding met een drankje
17.15: einde

Over Makersplaats Breda

Makersplaats is een samenwerking tussen B-in motion, Meurkens & Meurkens, Avans Hogeschool, Gemeente Breda en Breda Circulair.

Vorig jaar werd de eerste bijeenkomst gehouden, waar het ging over de kansen voor een ambachtelijk en duurzaam Makersplaats in Breda. De volgende stap is de plannen nu verder concreet maken. Dit met ondersteuning van de subsidie van O&O fonds van Regio West-Brabant en een samenwerking met broedplaatsontwikkelaar Meurkens & Meurkens.

Daarnaast wordt er met studenten en lectoren van Avans onderzoek gedaan naar wat de behoeften en wensen van makers en stakeholders zijn: welke partijen samen kunnen optrekken, waar kansen liggen om te benutten en op welke locatie er gericht kan worden. Dit om zo een concrete invulling te geven aan de plannen voor een ambachtelijke Makersplaats waar duurzaamheid en circulariteit de rode draad vormen.

Locatie en aanmelden

De sessie wordt gehouden bij B-wise, de incubator waar start-ups werken aan hun toekomst. Meld je aan met voor 11 juni met een mail naar an@b-inmotion.nl.

 

Nieuws & events

jul

1

event

Zero Waste Week Breda 2024

jul

1

18:30 tot 

20:30

event

Circulair x Impact Ondernemerscafé bij De Faam ( Zero Waste Week Breda)

jun

13

11:30 tot 

17:30

event

Ontdek de Toekomst bij het Future Rethinkers Congres

Het antwoord op je vraag nog niet gevonden?

Heeft onze digitale kenniscentrum jouw vraag over circulair ondernemen nog niet beantwoord? Of wil je hulp bij het zetten van concrete stappen? Neem contact op met ons Circulair Ondernemersloket. We nemen binnen 5 dagen contact met je op.

“Hoe kan ik je helpen?”

Jack van Haperen

Circulair Ondernemersloket

Stel hier je vraag

Bij welke circulaire stappen kun jij hulp gebruiken? Stel je vraag via het formulier of omschrijf de uitdagingen en ideeën waar je graag ondersteuning bij wilt. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.