nieuws

5 February 2024

Provinciale subsidie voor circulaire doorbraakprojecten

subsidie doorbraakprojecten im
Group 1

Breda Circulair

Breda Circulair

De Provincie heeft een subsidie opengesteld die bedrijven kan stimuleren en faciliteren om toe te werken naar een duurzame, innovatieve en circulaire industrie. Het aanvragen van een subsidie is mogelijk tot en met 10 april 2024.

Ben je betrokken bij een ‘doorbraakproject’ met een ingrijpende impact op de transitie van een lineaire naar een circulaire economie? Dan is deze subsidie wellicht iets voor jou! De focus ligt op de thema’s bouw, maakindustrie en biomassa & voedsel. Samenwerkingsverbanden met minimaal 1 MKB-onderneming kunnen een aanvraag indienen.

 

Doorbraakprojecten

De provincie Noord-Brabant heeft als doel om in 2030 50% minder primaire grondstof te gebruiken. Daarom moedigen zij vaandeldragers aan om te onderzoeken wat mogelijk is op circulair gebied.

Deze zogenoemde ‘doorbraakprojecten’ zijn innovatieve circulaire projecten die de circulaire toekomst concreet en tastbaar maken. Denk aan innovaties op het gebied van:

– samenwerking in ketens of netwerken;
– nieuwe verdienmodellen;
– financiering of andere organisatievormen.

[WORDPRESS_PDF]

Gerelateerde artikelen

Pitch

02/21/2024

nieuws

25.000 euro subsidie beschikbaar voor circulaire pioniers in Breda

02/06/2024

kennisartikel

Biobased isoleren: niet duurder, maar levert wel meer op

02/06/2024

kennisartikel

Financiering door Rabobank met een gunstige rente dankzij groenkorting

Het antwoord op je vraag nog niet gevonden?

Heeft onze digitale kenniscentrum jouw vraag over circulair ondernemen nog niet beantwoord? Of wil je hulp bij het zetten van concrete stappen? Neem contact op met ons Circulair Ondernemersloket. We nemen binnen 5 dagen contact met je op.

“Hoe kan ik je helpen?”

Jack van Haperen

Circulair Ondernemersloket

Stel hier je vraag

Bij welke circulaire stappen kun jij hulp gebruiken? Stel je vraag via het formulier of omschrijf de uitdagingen en ideeën waar je graag ondersteuning bij wilt. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.