nieuws

3 mei 2024

Nu ook DEI+-subsidie beschikbaar voor kleinere circulaire projecten

Ontwerp zonder titel - 2024-05-03T102403.860
Group 1

Breda Circulair

Breda Circulair

Nu ook DEI+-subsidie beschikbaar voor kleinere circulaire projecten

De overheid stelt vanaf 22 april €20 miljoen euro extra beschikbaar voor bedrijven die de circulaire economie stimuleren. Deze subsidie was er al voor grotere bedrijven, maar nu ook voor kleinschalige projecten.

Voor wie is deze subsidie?

De focus ligt op projecten die recycling, hergebruik en het gebruik van biobased materialen aanmoedigen; de circulaire economie, dus. Dit betekent dat innovatieve oplossingen die afval verminderen en slim omgaan met grondstoffen een extra steuntje in de rug kunnen krijgen.

Goed nieuws voor kleinere initiatieven: ook zij kunnen nu aankloppen voor een deel van de taart, zolang hun plannen minder dan €3 miljoen kosten en snel gerealiseerd kunnen worden. Ondernemers en samenwerkingsverbanden hebben maximaal 4 jaar de tijd voor de uitvoering van hun project.

Voor grootschalige projecten van meer dan € 3 miljoen subsidie, konden ondernemers en samenwerkingsverbanden al subsidie aanvragen binnen de lopende DEI+-subsidie. Deze sluit op 9 augustus 2024 17:00 uur voor aanvragen.

Heeft jouw idee om je bedrijf meer circulair te maken meer dan 3 miljoen nodig? Vergeet je dan niet aan te melden. Van het totale budget van €141.000.000 is er namelijk nog maar €5.678.822 verleend. Dat betekent dat er nog 96% over is.
Hoe kan ik deze subsidie aanvragen?

Om te checken of jouw initiatief in aanmerking komt voor deze nieuwe subsidie, kun je dit formulier invullen. Een adviseur toetst dan gratis of jouw project in aanmerking komt voor deze subsidie. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan er gekeken worden of er andere subsidiemogelijkheden zijn.

De subsidie is open voor aanvragen vanaf 22 april 2024 09:00 en sluit op 1 november 2024 17:00 uur.

Lees hier meer informatie over de nieuwe subsidieregeling.

Gerelateerde artikelen

21/05/2024

kennisartikel

Nieuwe subsidieronde KIA-CE geopend voor circulaire ondernemers

10/04/2024

nieuws

Subsidie: Opening LIFE-call verwacht op 18 april

Circulair risk scorecard

27/03/2024

kennisartikel

Nieuwe tool: Circular risk scorecard

Het antwoord op je vraag nog niet gevonden?

Heeft onze digitale kenniscentrum jouw vraag over circulair ondernemen nog niet beantwoord? Of wil je hulp bij het zetten van concrete stappen? Neem contact op met ons Circulair Ondernemersloket. We nemen binnen 5 dagen contact met je op.

“Hoe kan ik je helpen?”

Jack van Haperen

Circulair Ondernemersloket

Stel hier je vraag

Bij welke circulaire stappen kun jij hulp gebruiken? Stel je vraag via het formulier of omschrijf de uitdagingen en ideeën waar je graag ondersteuning bij wilt. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.