kennisartikel

5 februari 2024

Met deze RVO-tool check je in een paar klikken alle publieke subsidies

Headerfoto artikel (1600 x 600 px)
Group 1

Breda Circulair

Breda Circulair

Met deze RVO-tool check je in een paar klikken alle publieke subsidies

Heb jij als ondernemer een mooi duurzaam plan waarbij je wel een financieel steuntje in de rug kunt gebruiken? Dan is de Subsidie- en financieringswijzer van de RVO een handige tool om de beschikbare regelingen te checken.

Wil je bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen, investeren in natuurbescherming of energieneutraal bouwen? Dan kan het best lastig zijn om te weten welke subsidies hiervoor bestaan. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) brengt in opdracht van diverse ministeries en de Europese Unie het actuele aanbod in kaart met deze wijzer.

Hoe werkt het?

Via de website geef je eenvoudig aan wie je bent en wat je zoekt. Weet je al over welke subsidie je meer informatie wilt? Dan kun je ook op naam van die specifieke regeling zoeken. Na een simpele muisklik verschijnt er een overzicht op maat. Je ziet hier ook direct of een regeling al open is voor aanvragen, bijna opengaat of (tijdelijk) gesloten is.

 
Meer informatie en aanvragen

Op de pagina van de regeling zelf vind je meer informatie over onder andere de hoogte, voorwaarden en de open- en sluitingsdatum. Je kunt hier ook direct de subsidie aanvragen.

Meer over de Subsidie- en financieringswijzer vind je hier. 

Nóg een tool

Ook het Versnellingshuis heeft een tool om de financiële regelingen te checken. Deze richt zich ook op andere organisaties, zoals regionale overheden.

Gerelateerde artikelen

21/05/2024

kennisartikel

Nieuwe subsidieronde KIA-CE geopend voor circulaire ondernemers

03/05/2024

nieuws

Nu ook DEI+-subsidie beschikbaar voor kleinere circulaire projecten

10/04/2024

nieuws

Subsidie: Opening LIFE-call verwacht op 18 april

Het antwoord op je vraag nog niet gevonden?

Heeft onze digitale kenniscentrum jouw vraag over circulair ondernemen nog niet beantwoord? Of wil je hulp bij het zetten van concrete stappen? Neem contact op met ons Circulair Ondernemersloket. We nemen binnen 5 dagen contact met je op.

“Hoe kan ik je helpen?”

Jack van Haperen

Circulair Ondernemersloket

Stel hier je vraag

Bij welke circulaire stappen kun jij hulp gebruiken? Stel je vraag via het formulier of omschrijf de uitdagingen en ideeën waar je graag ondersteuning bij wilt. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.