kennisartikel

5 februari 2024

Met deze gratis tool verklein jij je ecologische voetafdruk

The Footprinters Footprint Calc
Group 1

Breda Circulair

Breda Circulair

Met deze gratis tool verklein jij je ecologische voetafdruk

Gratis je de ecologische impact van jouw product berekenen

Als ondernemer met een groen hart zoek je altijd naar manieren om jouw ecologische impact te verminderen. Maar hoe weet je waar je grootste milieu-impact zit? Welke stappen kun je nemen om je product te verduurzamen? Daar kan de online rekenmachine van The Footprinters mee helpen. Met deze tool kun je de duurzaamheid van jouw producten meten en krijg je inzicht in de milieu-impact gedurende hun levenscyclus.

Hoe werkt het?

The Footprinters maakt het begrijpen van de ecologische voetafdruk eenvoudig. Door informatie over de materialen, de productie en de distributie van jouw product in te voeren, geeft de CO2-Footprint Tool een gedetailleerd overzicht van de CO2-uitstoot tijdens productie, distributie en gebruik.

Wie kan dit gebruiken?

De online rekenmachine is gratis te gebruiken voor iedere ondernemer. Of je nu bezig bent met het verduurzamen van de productieprocessen, het introduceren van eco-vriendelijke producten of het minimaliseren van je bedrijfsvoetafdruk.

De volgende stap naar een circulaire toekomst

Wil je meer weten over de duurzaamheid van jouw producten? Bezoek de website van The Footprinters en ontdek hoe hun tool jouw onderneming kan ondersteunen bij het realiseren van jouw duurzame doelstellingen.

Gerelateerde artikelen

04/04/2024

nieuws

Cirkelstad Breda bijna van start: aanmelden kan tot 12 april

26/03/2024

kennisartikel

Nederlandse horeca kan 510.000 kilo voedselverspilling voorkomen

12/03/2024

kennisartikel

In vijf stappen naar een circulaire bedrijfsstrategie

Het antwoord op je vraag nog niet gevonden?

Heeft onze digitale kenniscentrum jouw vraag over circulair ondernemen nog niet beantwoord? Of wil je hulp bij het zetten van concrete stappen? Neem contact op met ons Circulair Ondernemersloket. We nemen binnen 5 dagen contact met je op.

“Hoe kan ik je helpen?”

Jack van Haperen

Circulair Ondernemersloket

Stel hier je vraag

Bij welke circulaire stappen kun jij hulp gebruiken? Stel je vraag via het formulier of omschrijf de uitdagingen en ideeën waar je graag ondersteuning bij wilt. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.