jun

18

Leer meer over samenwerken aan circulaire meubels

meubel

Locatie: Online

Tijd: 12:00

 - 13:00

Leer meer over samenwerken aan circulaire meubels

Onderwijs en ambachtscentra werken samen aan circulaire meubels

Zoek je naar nieuwe manieren om meubels een langer leven te geven én ben je actief bij een circulair ambachtscentrum of op een andere manier binnen ons netwerk? Woon dan de digitale lunchbijeenkomst van Liedewij de Graaf (ikcirculeer) en de provincie Noord-Brabant bij. Deze staat in het teken van een nauwere samenwerking tussen onderwijs en ambachtscentra.

Krachten bundelen

Uit recent docentenonderzoek blijkt dat een grote groep VMBO-docenten graag aan de slag wil met duurzaamheid in hun lessen, maar niet goed weet hoe. Ook zijn ze niet bekend met het concept van circulaire ambachtscentra. Een mooie kans dus om de krachten te bundelen en beter samen te gaan werken. Dit geldt in potentie ook voor MBO-opleidingen van meubelmakers.

Van afval naar hergebruik

Meubels vormen een grote stroom van alle producten die jaarlijks worden afgedankt. Een klein deel wordt nu al hergebruikt, maar het grootste deel belandt via het grof huishoudelijk afval in de afvalverwerking. Er zijn veel mogelijkheden om de levensduur van deze meubels te verlengen, door bijvoorbeeld reparatie en refurbishment.

Maar daarvoor zijn er ook regionaal fysieke plekken nodig waar ook echt gewerkt wordt om deze stroom van meubels af te buigen van afvalverwerking naar hergebruik. Ook is het belangrijk dat er voldoende vakmensen worden opgeleid die (weer) leren om meubels te repareren, te herstofferen, etc.

Aanmelden

Wil je leren hoe we samen (meubel)afval kunnen verminderen en hergebruik kunnen bevorderen om zo de circulaire economie te versterken? Meld je aan door een e-mail te sturen naar dhermans@brabant.nl

Nieuws & events

mei

30

09:00 tot 

17:00

nieuws, event

Leer alles over EnerPHit en biobased materialen in Ulvenhout

jun

12

14:30 tot 

17:15

event

Speciaal voor makers in de non-food sector: deze leerzame sessie over circulariteit

jun

24

18:30 tot 

21:00

nieuws, event

Ontdek de toekomst van voedselreststromen bij onze interactieve terugkoppelsessie

Het antwoord op je vraag nog niet gevonden?

Heeft onze digitale kenniscentrum jouw vraag over circulair ondernemen nog niet beantwoord? Of wil je hulp bij het zetten van concrete stappen? Neem contact op met ons Circulair Ondernemersloket. We nemen binnen 5 dagen contact met je op.

“Hoe kan ik je helpen?”

Jack van Haperen

Circulair Ondernemersloket

Stel hier je vraag

Bij welke circulaire stappen kun jij hulp gebruiken? Stel je vraag via het formulier of omschrijf de uitdagingen en ideeën waar je graag ondersteuning bij wilt. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.