mei

30

Leer alles over EnerPHit en biobased materialen in Ulvenhout

enerphit biobased

Locatie: Julianalaan 31 & 33, Ulvenhout

Organisator : VDZ Projecten

Tijd: 09:00

 - 17:00

Leer alles over EnerPHit en biobased materialen in Ulvenhout

Benieuwd hoe een toekomstbestendige woning met zeer lage energiebehoefte eruit kan zien? Kom dan tussen donderdag 30 mei en zaterdag 1 juni op projectbezoek in Ulvenhout en leer alles over EnerPHit en het gebruik van biobased materialen.

Er valt veel over te lezen, maar zien is geloven: VDZ projecten uit Rijen renoveerde onlangs twee woningen in Ulvenhout en nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. De voormalige sociale huurwoningen zijn onder de strengste eisen gemoderniseerd op energetica. De EnerPHit standaard die hierbij is toegepast zorgt voor toekomstbestendige woningen met zeer lage energiebehoefte voor koelen en verwarmen. Bovendien zijn de woningen geïsoleerd met biobased materialen.

Energetisch renoveren en biobased materialen

EnerPHit is misschien wel 's werelds strengste en meest uitgebreide standaard voor energetische renovaties: verbouwingen waarbij de energieprestaties flink worden verbeterd. De norm, die is ontwikkeld op basis van deugdelijke bouwfysica, vereist ​het consequente gebruik van hoogwaardige, energie-efficiënte bouwcomponenten. Het resultaat is renovatie op basis van de Passiefhuis standaard.

Maak daarnaast kennis met diverse biobased materialen zoals kalkhennep, cellulose, houtvezel, leem en stro en bekijk de mogelijkheden in de praktijk.

Extra toelichting op 30 mei om 15.00

Donderdag 30 mei om 15.00 vertelt Daan Bolier van Bolier Architecten uit Breda (en secretaris van Breda Circulair) op deze locatie meer over ontwerpen met biobased materialen en de voordelen voor de gezondheid van het binnenklimaat.  We gaan in gesprek met aannemer Walther Dingemans (VDZ Projecten) over toekomstbestendig renoveren en sluiten af met een lokaal gebrouwen (en geteeld) Sorghum biertje.

Toegang is gratis, i.v.m. inkoop graag even aanmelden met een mailtje naar daan@bolierarchitecten.nl.

Vrije inloop

Je kunt het project op vrije inloop bezoeken op donderdag 30 mei, vrijdag 31 mei of zaterdag 1 juni tussen 9.00-17.00.

Nieuws & events

jul

1

event

Zero Waste Week Breda 2024

jul

1

18:30 tot 

20:30

event

Circulair x Impact Ondernemerscafé bij De Faam ( Zero Waste Week Breda)

jun

13

11:30 tot 

17:30

event

Ontdek de Toekomst bij het Future Rethinkers Congres

Het antwoord op je vraag nog niet gevonden?

Heeft onze digitale kenniscentrum jouw vraag over circulair ondernemen nog niet beantwoord? Of wil je hulp bij het zetten van concrete stappen? Neem contact op met ons Circulair Ondernemersloket. We nemen binnen 5 dagen contact met je op.

“Hoe kan ik je helpen?”

Jack van Haperen

Circulair Ondernemersloket

Stel hier je vraag

Bij welke circulaire stappen kun jij hulp gebruiken? Stel je vraag via het formulier of omschrijf de uitdagingen en ideeën waar je graag ondersteuning bij wilt. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.