kennisartikel

5 februari 2024

Hier kun je zien of je financiering bij BOM kunt aanvragen

Financiering BOM
Group 1

Breda Circulair

Breda Circulair

Hier kun je zien of je financiering bij BOM kunt aanvragen

Heb je een goed idee voor een circulair bedrijf of wil je jouw duurzame bedrijf opschalen? Wil je misschien zelfs op internationaal vlak uitbreiden? Dan kom je als Bredase ondernemer mogelijk in aanmerking voor financiering door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Voor wie is het?

De BOM richt zich op start-ups en scale-ups die de ambitie en de potentie hebben om grote impact te genereren voor de Brabantse economie. Daarnaast hebben projecten die een positieve bijdrage leveren aan de energietransitie een streepje voor. Naast financieren, richt BOM zich ook op het stimuleren van samenwerkingen tussen ondernemers.

Wat kan BOM voor jou als ondernemer doen?

Participaties en Aandelen: Ondernemers op zoek naar groei kunnen investeringsmogelijkheden verkennen via participaties en aandelenaankopen. Dit biedt ruimte voor uitbreiding zonder directe financiële druk.

Leningen en Garanties: Voor specifieke projecten kunnen ondernemers gebruik maken van leningen en garanties met gunstige voorwaarden. Dit opent de deur naar financiering zonder onnodige risico's.

Innovatiefinanciering: Innovatieve projecten kunnen worden ondersteund door diverse financieringsmogelijkheden die gericht zijn op het stimuleren van nieuwe technologieën en oplossingen.

Wat zijn de criteria?

Duurzame groei, werkgelegenheid en maatschappelijke impact zijn belangrijke criteria voor BOM. Daarnaast zijn dit belangrijke punten:

 

• Het geïnvesteerde bedrag, bestaande uit aandelenkapitaal of een achtergestelde lening, ligt tussen de 150.000 en 5.000.000 euro. Bij investeringen in een heel vroege fase wordt gewerkt met converteerbare leningen. In de fase daarna wordt vaker in aandelen geïnvesteerd.

• Hun belang als minderheidsaandeelhouder is nooit groter is dan 49 procent.

• Ze werken met een investeringshorizon van 3 tot 7 jaar.

• Ze streven naar een marktconform rendement.

Hoe vraag ik financiering aan?

BOM kijkt in welke fase jouw onderneming zit met betrekking tot het product, de markt, het businessmodel en het team. Aan de hand daarvan kiezen ze een financieringsstrategie die het beste bij jouw bedrijf past.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een van deze vormen van financiering? Doe hier dan meteen de investment check.

Gerelateerde artikelen

21/05/2024

kennisartikel

Nieuwe subsidieronde KIA-CE geopend voor circulaire ondernemers

03/05/2024

nieuws

Nu ook DEI+-subsidie beschikbaar voor kleinere circulaire projecten

10/04/2024

nieuws

Subsidie: Opening LIFE-call verwacht op 18 april

Het antwoord op je vraag nog niet gevonden?

Heeft onze digitale kenniscentrum jouw vraag over circulair ondernemen nog niet beantwoord? Of wil je hulp bij het zetten van concrete stappen? Neem contact op met ons Circulair Ondernemersloket. We nemen binnen 5 dagen contact met je op.

“Hoe kan ik je helpen?”

Jack van Haperen

Circulair Ondernemersloket

Stel hier je vraag

Bij welke circulaire stappen kun jij hulp gebruiken? Stel je vraag via het formulier of omschrijf de uitdagingen en ideeën waar je graag ondersteuning bij wilt. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.