kennisartikel

6 februari 2024

Financiering door Rabobank met een gunstige rente dankzij groenkorting

Circulair risk scorecard
Group 1

Breda Circulair

Breda Circulair

Financiering door Rabobank met een gunstige rente dankzij groenkorting

Ben je een duurzame ondernemer en ben je op zoek naar financiering voor je bedrijf? Dan kan de Rabobank Groen Lening een uitkomst zijn. Duurzaamheid wordt namelijk vaak beloond met groenkorting in de vorm van een gunstige rente.

Wat is groenkorting?

Omdat het project een positieve impact heeft op het milieu, biedt de Rabobank gunstigere rentetarieven in vergelijking met reguliere leningen. De hoogte van de groenkorting wordt bepaald door de bank en kan wijzigen.

Voor wie is het?

De Rabobank Groenlening is een vorm van financiering die gericht is op het stimuleren van duurzame investeringen. Deze lening is bedoeld voor particulieren en ondernemers die willen investeren in energiebesparende maatregelen of duurzame projecten.

Het minimale bedrag dat je kunt lenen met de Rabo Groen Lening is € 25.000. Er is een flexibele looptijd tot 10 jaar van toepassing.

Om van de groenkorting gebruik te mogen maken, heb je een Groenverklaring nodig. Hoe je daar voor in aanmerking komt, lees je hier.

Kom ik in aanmerking?

Voor de Rabo Groen Lening heb je dus een Groenverklaring nodig, die je ook kunt laten aanvragen door een Rabobankadviseur.

Je komt hiervoor in aanmerking als je investering voldoet aan de voorwaarden in een van de volgende categorieën:

•Natuur
•Duurzame landbouw
•Circulaire economie
•Duurzame energie
•Duurzaam bouwen
•Duurzame mobiliteit
•Klimaatadaptatie

Gerelateerde artikelen

21/05/2024

kennisartikel

Nieuwe subsidieronde KIA-CE geopend voor circulaire ondernemers

03/05/2024

nieuws

Nu ook DEI+-subsidie beschikbaar voor kleinere circulaire projecten

10/04/2024

nieuws

Subsidie: Opening LIFE-call verwacht op 18 april

Het antwoord op je vraag nog niet gevonden?

Heeft onze digitale kenniscentrum jouw vraag over circulair ondernemen nog niet beantwoord? Of wil je hulp bij het zetten van concrete stappen? Neem contact op met ons Circulair Ondernemersloket. We nemen binnen 5 dagen contact met je op.

“Hoe kan ik je helpen?”

Jack van Haperen

Circulair Ondernemersloket

Stel hier je vraag

Bij welke circulaire stappen kun jij hulp gebruiken? Stel je vraag via het formulier of omschrijf de uitdagingen en ideeën waar je graag ondersteuning bij wilt. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.