kennisartikel

6 februari 2024

Tool: Financierings- en subsidieoverzicht van het Versnellingshuis

Headerfoto artikel (1600 x 600 px) tool
Group 1

Breda Circulair

Breda Circulair

Tool: Financierings- en subsidieoverzicht van het Versnellingshuis

Er zijn heel wat fondsen, regelingen en instellingen die circulair ondernemen aanmoedigen. Het Versnellingshuis geeft met een handige tool een overzicht van de beste publieke en private financieringsmogelijkheden.

Deze financieringstool is daarmee een handig startpunt bij je zoektocht naar gelden voor jouw circulaire onderneming.

Hoe werkt het?

Je start met het invullen van zoekcriteria, zoals standplaats, sector en fase van je onderneming.

Met name dit laatste belangrijk, want de financieringsvorm die het beste bij jouw onderneming past, hangt grotendeels af van de fase (seed, start-up of scale-up). Dit komt omdat verschillende fases ook weer verschillende risico's met zich meebrengen. In ons artikel over het Versnellingshuis lees je hier meer over.

Als laatste criterium kun je voor publiek of privaat (of allebei) kiezen. Over het algemeen zijn publieke financieringen er vooral voor vroege fases en private voor de latere. Maar ontdek vooral zelf de mogelijkheden.

Wanneer je alle je criteria hebt ingevuld, verschijnt er een overzicht. De regeling die je aanklikt stuurt je voor meer informatie door naar de website van de betreffende subsidie.

Andere tools

Naast de tool van Versnellingshuis is er de handige Subsidie- en financieringswijzer van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die subsidieregelingen uitvoert in opdracht van verschillende ministeries en de Europese Unie. De tool van het Versnellingshuis richt zich ook op andere organisaties, zoals regionale overheden.

Gerelateerde artikelen

21/05/2024

kennisartikel

Nieuwe subsidieronde KIA-CE geopend voor circulaire ondernemers

03/05/2024

nieuws

Nu ook DEI+-subsidie beschikbaar voor kleinere circulaire projecten

10/04/2024

nieuws

Subsidie: Opening LIFE-call verwacht op 18 april

Het antwoord op je vraag nog niet gevonden?

Heeft onze digitale kenniscentrum jouw vraag over circulair ondernemen nog niet beantwoord? Of wil je hulp bij het zetten van concrete stappen? Neem contact op met ons Circulair Ondernemersloket. We nemen binnen 5 dagen contact met je op.

“Hoe kan ik je helpen?”

Jack van Haperen

Circulair Ondernemersloket

Stel hier je vraag

Bij welke circulaire stappen kun jij hulp gebruiken? Stel je vraag via het formulier of omschrijf de uitdagingen en ideeën waar je graag ondersteuning bij wilt. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.