kennisartikel

5 februari 2024

Bereid je met het Versnellingshuis voor op je financieringsaanvraag

Headerfoto artikel (1600 x 600 px) kopie
Group 1

Breda Circulair

Breda Circulair

Bereid je met het Versnellingshuis voor op je financieringsaanvraag

Er zijn verschillende manieren waarop je je (volgende) stap in circulair ondernemen kunt financieren. Versnellingshuis.nl legt je uit welke drie opties er zijn en waarom.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Helemaal in dit geval, want het kiezen van een verkeerde vorm van financiering is een van de meestvoorkomende redenen voor de afwijzing van een aanvraag. En dat is natuurlijk zonde. Versnellingshuis: Nederland circulair helpt je met overzichtelijke informatie op weg in de mogelijkheden.

Drie typen financiering

Welk type financiering het beste bij je past, hangt vooral af van het circulaire businessmodel. Ook de ontwikkelingsfase van je organisatie speelt een rol. Er zijn drie soorten:
- Deelneming: een financier verstrekt kapitaal in ruil voor een aandeel in het bedrijf.
- Lening: de financier verstrekt een lening die de ontvanger in termijnen of in z’n geheel (inclusief rente) op een afgesproken moment terugbetaalt.
- Publieke financiering: een regeling vanuit de overheid.

Hoe dit precies zit en welke optie voor jou het best passend is, lees je allemaal op de website. Zo kun je je écht goed voorbereiden op je daadwerkelijke aanvraag.

Eigen financieringstool

Wist je dat je bij de KVK Financieringsdesk terechtkunt met vragen over geldzaken? En dat er in ons land verschillende groeiprogramma's zijn die je begeleiden in het aanscherpen van je business- en financieringsplannen? Deze en meer tips kun je er ook vinden. Het Versnellingshuis heeft daarnaast een eigen financieringstool. Lees er in dit artikel meer over.

Kom je er niet uit? Dan kun je contact opnemen met een deskundige.

Wat is het Versnellingshuis?

Het Versnellingshuis helpt (mkb)-ondernemers, bedrijven en organisaties bij een (volgende) stap in circulair ondernemen. Door kennis en inspiratie te delen, ondernemers met elkaar in contact te brengen en te begeleiden met kennis en expertise. Daarnaast werkt het aan sectorbrede transities en begeleid het circulaire ketenprojecten (Moonshots).

Het Versnellingshuis bestaat sinds 2019 en is een samenwerking tussen het Ministerie van IenW, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein en MVO Nederland.

Gerelateerde artikelen

21/05/2024

kennisartikel

Nieuwe subsidieronde KIA-CE geopend voor circulaire ondernemers

03/05/2024

nieuws

Nu ook DEI+-subsidie beschikbaar voor kleinere circulaire projecten

10/04/2024

nieuws

Subsidie: Opening LIFE-call verwacht op 18 april

Het antwoord op je vraag nog niet gevonden?

Heeft onze digitale kenniscentrum jouw vraag over circulair ondernemen nog niet beantwoord? Of wil je hulp bij het zetten van concrete stappen? Neem contact op met ons Circulair Ondernemersloket. We nemen binnen 5 dagen contact met je op.

“Hoe kan ik je helpen?”

Jack van Haperen

Circulair Ondernemersloket

Stel hier je vraag

Bij welke circulaire stappen kun jij hulp gebruiken? Stel je vraag via het formulier of omschrijf de uitdagingen en ideeën waar je graag ondersteuning bij wilt. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.